Palkintorahat kaukalopalloliigassa

Palkintorahat ovat suuri motivaattori lähes kaikkien muiden urheilulajien sarjoissa. Palkintorahat saavat parhaimmillaan pelaajia muuttamaan toiseen maahan. Moni suomalainen pelaaja on muuttanut Ruotsiin ja vielä useampi pelaaja ympäri maailmaa on muuttanut USA:n urheilusarjoihin kuten NHL:ään ja NBA:han. Näissä sarjoissa palkintorahat ovatkin jo aivan muissa sfääreissä. Moni pelaaja jää sille tielle, siis rahan tielle, eikä koskaan palaa takaisin.

Valitettavasti palkintorahat eivät ole mitenkään suuria kaukalopallossa, vaikka sitä pelataan sekä SM-sarjassa että SM-CUP-turnauksessa ja otteluita tulee seuraamaan parhaimmillaan jopa lähes 5000 katsojaa. Kyseinen katsojaennätys tapahtui vuonna 2004.

Vaikka kaukalopalloa pidetään jääpallon ikuisena pikkuveljenä, on laji kuitenkin jokseenkin merkittävä, minkä takia lajilla on tarjota myös kiinnostavia palkintorahoja. Jääkiekko saattaa olla Suomen kansallislaji, mutta kaukalopallo on Suomen kansanlaji.

Ankaraa kilpailua

Jokainen joukkue pelaa sarjassa voittaakseen, ja se on vain luonnollista. Pelaajat antavat kaikkensa ja enemmänkin, ja vain paras joukkue pääsee huipulle, jossa palkinto odottaa. Valmistautuminen sarjaan on raskasta, ja moni kuluttaa itseään jopa liikaa palkintorahat mielessään.

Joukkueet harjoittelevat viikossa joskus jopa useammin kuin viikonpäiviä on olemassa. Taistelu on taistelua aikaa vastaan ja vankeja ei tässä sodassa oteta. Jokainen pitää huolensa omasta kunnostaan, ja kavereille ehtii lähinnä huutaa tukea verbaalisesti – aito tukeminen vie pelaajan mahdollisuudet loistaa itse.

Harjoitukset kuluttavat ja kuluttavat pelaajia, ja sen jälkeen on vielä löydettävä aikaa palautumiseen – sillä, jos palautuminen tapahtuu vasta sarjan jälkeen, sitä tuskin tapahtuu ollenkaan, ja silloin myös palkintorahat jäävät käyttämättä. Kukapa haluaisi joutua tällaiseen tilanteeseen? Lopulta selviää sarjan voittaja. Vaikka monet jäävätkin nuolemaan näppejään, aina on seuraavan vuoden sarja ja cup.

Lajeista jaloin

Kaukalopallo on hieno laji, ja sitä on mukava seurata. Laji tarjoaa hyvää viihdettä. Ottelut pelataan jääkiekkokaukalossa, jotka ovat paljon katsojaystävällisempiä kuin jääpallon avokentät. On järjetöntä, että ihmiset kerääntyvät sankoin joukoin katsomaan jääpallo-otteluita hyisten lumikenttien laidalle.

Jokainen pystyy käsittämään sen tosiasian, että kaukalopallo on parempi versio jääpallosta. Miksi kukaan kehittäisi heikompaa versiota jostain olemassa olevasta urheilulajista? Sehän olisi vallan järjetöntä. Kun kaukalopallo kehitettiin 1970-luvulla, kehittämisen taustalla oli toive paremmasta. Kehittelijät uskoivat, että kaikki voisi olla toisin, ja voisi olla tulevaisuus, jossa katsomot eivät olisi taivasalla, vaan pystyttäisiin tarjoamaan mukavat olosuhteet jok’ikiselle katsojalle ikään, sukupuoleen ja tulotasoon katsomatta.

Tämä haave elää yhä ja jokainen voi olla vaikuttamassa siihen. Palkintorahat kaukalopalloliigassa voivat kasvaa, jos me katsojat vain tajuamme, että kaukalopallo luotiin juuri meitä varten, ja suunnistamme katsomaan otteluita suosikkijoukkueita kannusten.

Pottu vai peruna? Sama asia

Kaukalopallon on hyvin samankaltaista kuin jääpallo, ja se on jo niin ilmiselvää, ettei siitä puhuta. Kyse on vain siitä, että katsojien tavat muuttuisivat ja he siirtyisivät tämän tulevaisuuden lajin pariin.

Kaukalopallo tarjoaa jääkiekkokentän mukavuudet, eikä kenenkään tarvitse kärvistellä lumisen jääradan reunalla taivasalla. Kaukalopallo on käytännössä sama asia kuin jääpallo, mutta olemme jääneet jumiin vanhaan jääpallon instituutioon vain sen historiallisen aseman takia. Niin kuin Brittiläinenkin imperiumi pieneni pala palalta ajan saatossa, niin tapahtuu ehkä ajan mittaan myös jääpallon kanssa.

Tämä ikiaikainen vanhus hidastaa kehitystä. Jääpallo on laji, jossa katsojat jäätyvät, pelaajat jäätyvät, tuomarit jäätyvät, valmentajat jäätyvät, kisoista raportoivat toimittajat jäätyvät. Ja ennen kaikkea palkintorahat jäätyvät. Kaukalopallo on tulevaisuuden laji, jonka palkintorahoissa on paljon potentiaalia, jos katsojatkin tajuavat sarjan potentiaalin.