Kaukalopallo ja vedonlyönti

Kaukalopalloa on pelattu 1970-luvulta saakka ja lajina se on peräisin jääpallosta. Tällä hetkellä suomalaisen kaukalopallon voisi sanoa elävän murroskauttaan ja uusia haasteita luo varsinkin innokkaalle vedonlyöjälle se, ettei SM-sarjaa pelata kaudella 2016–2017 joukkueiden vähyyden vuoksi. Seurojen poisjääntien mestaruusturnauksista syiksi osoitetaan urheiluseurojen resursseja tai oikeastaan niiden puutetta.

Fanien hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä sen sijaan Suomenmestaruus ratkaistaan avoimella SM-turnauksella, joka mahdollistaa laadukkaiden pelien jatkumisen siitäkin huolimatta, että SM-sarja on tauolla.

Toki kaukalopallossa on muitakin sarjoja kuin Suomenmestaruussarja. Tarjolla ovat divaritasot 1-3, Suomen Cup sekä kotimaan alueelliset sarjat, joissa Etelä-Karjala sekä Keski-Suomi ovat olleet aktiivisimpia osanottajia. Lisäksi kaukalopalloa voi pelata luonnollisesti naisten, ikämiesten, junioreiden, opettajien sekä työpaikkojen kesken. Omat mestaruusturnaukset sekä koulusarjat, joissa aktiivisempana paikkakuntana loistaa Oulu, pitävät kaukalopallon kipinän yllä.

Missä lyödä vetoa?

Edellisinä kausina ja tulevina SM-sarjakausina urheiluvedonlyöntiä harrastavan on ollut mahdollista lyödä vetoa otteluista kotimaisen Veikkaus.fi-sivuston tulosvetopalvelun kautta. Tämä onkin ollut lähes ainoa tapa lyödä vetoa kaukalopallo-otteluista verkossa. Kotimainen Veikkaus on tarjonnut koko kansalle tutun ja turvallisen, perinteisen tavan lyödä vetoa suosikkijoukkueensa puolesta todellisilla ja realistisilla kertoimilla, eikä ole mitään syytä epäillä, etteikö ”kaukis” liittyisi jälleen Veikkauksen valikoimaan kun SM-sarja palaa tauoltaan.

Totta on, että verkkokasinoiden valikoimassa on kasvava määrä myös niin sanottujen marginaalilajien otteluita ja voi olla, että tulevaisuudessa kaukalopallo liittyy joukkoon jääkiekon ja -pallon rinnalle, minkä pitäisi tuoda kaukalopallolle lisää näkyvyyttä sekä menestystä.

Oma porukka kasaan

Tällaisina aikoina, kun niin sanotut perinteiset vedonlyöntimuodot sekä verkkopelimuodot ovat kiven alla, voi jokainen kivenkova kaukalopallon ystävä koota kaveripiiristään porukan ja järjestää omat vedonlyönti-iltansa otteluiden jännitystä nostattamaan. Omassa porukassa vedon lyöminen toimii ja on hauskaa, kunhan jokainen ymmärtää, että panoksien on oltava korkeintaan kohtuullisia. Aina löytyy se yksi, joka tarjoaa autoaan tai muuta liian suurta panokseksi ja, jos tämä sattuu häviämään, on riita valmis.

Kaveriporukan kanssa pelatessa rahasta muodostuu ongelmaksi puolueeton voitonmaksu kun yhtälössä ei ole luotettavaa osapuolta, joka hoitaa rahaan liittyvät kuviot. Siksi ei voida suositella vedonlyöntiä ilman laillistettua ja luotettavaa palvelua, kuten Veikkaus ja vastaavat ulkomaiset toimijat. Käytettäessä luotettavaa tahoa rahat löytävät takuuvarmasti voittajalle eikä käsirysyä pääse syntymään.

Kavereiden kesken voi toki sopia muunlaisista panoksista kuin raha ja tässä vain taivas on rajana! Vedonlyönnin hävinneet ovat kautta aikojen saatu tekemään mitä mielikuvituksellisimpia asioita ja ei ole mikään häpeä asettaa leikkimielisen vedon panokseksi esimerkiksi korillista kuohuvaa ohrajuomaa. Näin osallistuminen on helppoa ja ennen kaikkea edullista!

Vaihtoehto rahapeleille

Tällä hetkellä verkkovedonlyöjien lähes ainoa vedonlyöntipaikka on juuri Suomessa monopoliaseman omaava Veikkaus.fi. Lähes ainoa siinä mielessä, mikäli pelaaja ei tavoittele rahallista voittoa peleistään, muuten on tarjolla hieman eksoottisempikin vaihtoehto.

Muun muassa Aapeli-nettipelisivuston keskustelufoorumilla rekisteröityneet käyttäjät järjestävät omia, ilman rahapalkintoa olevia tulosvetoja, joissa kaukalopallokin on haluttaessa mukana. Kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä voi luoda oman listan pelattavista peleistä ja järjestää tulosvetoporukalle pelattavaa ilman oikeaa rahapanosta.